Følgende skal opsættes før maskinanalysen giver et økonomisk billede af tilstanden for maskinen.

OBS! MASKINANALYSEN ER KUN BEREGNET TIL AT SE PÅ MASKINER OG IKKE PÅ TRAKTORER!

Lønomkostninger:

Under hver medarbejder skal man angive hvad denne medarbejder koster pr. time for virksomheden. Dette skal være alt inklusiv.
Dette skal være inklusiv personalegoder, arbejdstøj m.v.

Gå ind under MEDARBEJDERE og klik på den enkelt medarbejder - i sidste felt i højre side skal du indtaste omkostningen pr. time for medarbejderen.

Bugseringsomkostninger (traktorer/selvkørende)

Under hver trækkende maskine skal man indsætte omkostningen for bugsering med denne trækker. Dette skal gøres for både når bugseringen foregår effektivt i marken, men også når den blot bugserer ved landevejstransport.

Gå ind under INDSTILLINGER/MASKINER og klik på hver enkelte trækker og selvkørende maskine - i de 2 sidste felter i højre siden skal du indtaste omkostningen pr. time for bugsering med denne trækker. Omkostningen skal være for alt  - reservedele, diesel, afskrivning m.v. (dog uden lønomkostning).
I feltet “Omkostning pr. time, bugsering (effektiv)” - indtastes den omkostning der er når trækkeren arbejder i marken og i feltet “Omkostning pr. time, bugsering (transport)” - indtastes den omkostning der er når trækkeren transporterer maskinen på landevej.

BEMÆRK! - ved selvkørende maskiner som f.eks. Finsnitter er det kun omkostningen ved at “drive maskinen” - dvs. hovedsagelig diesel omkostningen - uden omkostninger til reservedele og afskrivninger.

Synkronisering med e-conomic:

Omsætning, direkte og indirekte omkostninger kan hentes direkte fra e-conomic.
Gå ind under INDSTILLINGER/MASKINANALYSE og tilføj de forskellige type af konti som indeholder værdier for de forskellige maskiner.

Avanceret:

Hvis man vil gøre analysen mere detaljeret, så er der mulighed for at forøge bugseringsomkostningerne, alt efter hvilket område man arbejder med. Som standard vægtes alle områder med faktor 1 -dvs. med de bugseringsomkostninger der er indtastet under den enkelte trækker.

Eksempel: Hvis man f.eks. ønsker at bugseringsomkostningerne skal være større end normalt ved pløjning - så kan man indtaste en faktor under området pløjning. Hvis der skrives 1,2 så ganges bugseringsomkostningerne ved pløjning med 1,2.

Gå ind i menuen "Indstillinger" og tryk på fanen OMRÅDER.

Klik på hvert område og udfyld feltet "Multiplikatior, bugseringsomkostning (effektiv).